Üniversitemizin Gıda ve Tarım Alanında Uluslararası İş Birlikleri Gelişiyor

Üniversitemizin Gıda ve Tarım Alanında Uluslararası İş Birlikleri Gelişiyor

Küçült Yazı Tipi Büyüt


Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 6 Temmuz 2022 tarihinde gıda ve tarım alanlarında iş birliği potansiyelinin geliştirilmesi ve yapılacak çalışmaların koordinasyonu amacıyla çevrimiçi bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şeker ve Bölüm Öğretim Üyeleri, Çaycuma Gıda ve Tarım MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şen ile Bölüm Başkanları ve Sakine – Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrem Uzunsoy katıldı.

Toplantıda, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Biçer, ilgili birimlerimizle Endonezya’nın Bogor Tarım Üniversitesi ve Tayvan’ın Ulusal Pingtung Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin geliştirebileceği iş birliği fırsatlarından bahsetti. Ayrıca THE Etki Sıralaması ve GreenMetric gibi uluslararası sıralamalardaki başarımızın arttırılması için gıda ve tarım alanında yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Gıda üretimi, tarım ve hayvancılık alanlarında çiftçilere ve gıda üreticilerine yönelik eğitimler düzenlenmesi, Üniversitemizin gıda ve tarım politikalarının oluşturulması gibi önemli kararların alındığı toplantının uluslararası iş birliklerimizi ve üniversite sıralamalarındaki görünürlüğümüzü olumlu etkilemesi bekleniyor.


Yayınlanma Tarihi : 08.07.2022