Rektörümüz Farabi VIII. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Açılışında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Rektörümüz Farabi VIII. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Açılışında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Küçült Yazı Tipi Büyüt


Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 16 Mayıs sabahı açılışı yapılan Farabi VIII. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı törenindeki konuşmasında Üniversitemizin teknoloji ve girişimcilik faaliyetlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkelerin ekonomik ve teknolojik büyümesinde Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarının önemini anlatarak başladığı konuşmasında Rektörümüz Özölçer, ülkelerin gitgide bu konudaki faaliyetlere yönelik teşvik edici girişimlerini ve politikalarını arttırdığını dile getirdi.

‘Türkiye Cumhuriyeti imrenilerek bakılan bir ülke haline geldi’

Günümüz dünyasında insan gücü ile yapılan savaşların yerini artık insansız araçlarla yapılan ya da siber ortamda yapılan savaşlara bıraktığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, teknolojide öne çıkan devletlerin, diğerlerinin doğal kaynaklarını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya ve kendi uluslararası politikalarını izlemeye zorladığını, ancak böylesi dayatmaların devletimizin Ar-Ge ve İnovasyona yaptığı yatırımların daha da artmasına neden olduğunu ifade etti.   Konuşmasının devamında netice olarak Türkiye Cumhuriyetinin, bugün gerek savunma sanayiinde gerekse bilişim teknolojileri alanında, imrenilerek bakılan bir ülke konumuna yükseldiğinin altını çizen Özölçer, “böylece yüzyıl önce Çanakkale’de ve Sakarya’da milletimizin bağımsızlığına kastedenlerin, yüzyıl sonra bir kez daha hevesleri kursaklarında kalmıştır” dedi.
 
‘Siber Güvenlik Araştırma Merkezimiz 2. Merkez olma özelliğine sahip’
 
Girişimcilik ve İnovasyona önem veren bir üniversite olarak 2014 yılında bir dizi Ar-Ge İnovasyon çalışmasına start verdiğimizi, bunlardan birinin de Türkiye’de üniversiteler bünyesinde kurulan 2. Siber Güvenlik Merkezi olma unvanını taşıyan Siber Güvenlik Araştırma Merkezi olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, çalışmaların ilk meyvesinin ise SiberVatan Projesiyle alındığını söylediği konuşmasına “İşte şu son üç gün boyunca BAKKA organizasyonunda Üniversitemizde gerçekleştirilen Siber Güvenlik Zirvesi, ülkemizin Siber Güvenlik alanındaki merkezinin bölgemiz olduğunun da bir habercisiydi. Nitekim artık Ar-Ge ve İnovasyon festivalleri, bir dünya markası haline gelen TEKNOFEST yarışmaları, Siber Güvenlik ayağı HACK KARADENİZ adıyla yine Zonguldak’ta düzenlenecektir” sözleriyle devam etti.

‘Batı Karadeniz’in en büyük Teknopark’ını kurduk’

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversite olarak 2017 yılında bir Teknopark kurma girişimi başlattıklarını, 2018 yılında ise Teknoparkımızın faaliyete başladığını dile getirerek bugün bünyesinde, çoğunluğu Siber Güvenlik ve Yazılım şirketlerinden oluşan yirmiye yakın şirketi ve 12 milyon TL’lik yıllık cirosu ile Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük Teknopark’ının doğmuş olduğunu sözlerine ekledi.
“Yapacağımız yeni yatırımlarla, Çaycuma ve Ereğli ilçelerimizde de açmayı planladığımız şubeleriyle, Teknoparkımızı daha da büyütmek ve gerek ülkemiz gerekse de Zonguldak ekonomisine daha büyük katkılar vermek arzusundayız” diyen Rektörümüz Özölçer, konuşmasının sonunda ortaya koyduğu vizyonla Ar-Ge ikliminin oluşmasını sağlayan o dönemki Rektörümüz, şimdiki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER başta olmak üzere, organizasyona katkı sunan sponsorlara, akademik ve idari personele ve tüm katılımcılara teşekkür etti.


Yayınlanma Tarihi : 17.05.2022