Çaycuma MYO Birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile Önemli Projeler Gerçekleştirdi

Çaycuma MYO Birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile Önemli Projeler Gerçekleştirdi

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)öğrencileri 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılı boyunca Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, Öğr. Gör. Dr. Umut Üzmez ve Öğr. Gör. İdil Özkan koordinatörlüğünde önemli gönüllülük projeleri gerçekleştirdi. Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında ve "Gelecek

Filyos'ta Şekillenir" teması altında Öğr. Gör. Gülçe Velioğlu Yılmaz koordinatörlüğünde çalışmalar yapıldı. Gönüllülük projeleri için Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Türk Hava Kurumu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, TEMA Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çaycuma Orman Dairesi ile işbirliği yapıldı.

Çaycuma MYO öğrencileri, Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında, "Gelecek Filyos'ta Şekillenir" temasıyla Öğr. Gör. Velioğlu Yılmaz
koordinatörlüğünde "Vadi Bülteni" adlı e-bülteni hazırladı.

Kızılay gönüllüleri, Çaycuma Kampüsünde ve Çaycuma merkezde düzenlenen Kan Bağışı etkinliklerinde görev aldı.

Yeşilay gönüllüleri, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı" kapsamında Çaycuma MYO'da “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Kumar Bağımlılığı” başlıklı konferans düzenledi. Ayrıca öğrenciler 75. Yıl İlkokulu 2/A sınıfını ziyaret etti ve bu ziyaret ile Yeşilay'ı ve faaliyetlerini tanıtarak, teknoloji ve oyun bağımlılığı konusunda farkındalık yarattı.

Bununla birlikte TEMA gönüllüleri, Çaycuma genelinde düzenlenen fidan dikme etkinliklerine katıldı. Ayrıca Çaycuma Kampüsünde TEMA tanıtım standı açtı. Türk Hava Kurumu gönüllüleri ise Çaycuma Kampüsünde Türk Hava Kurumu konulu bir konferans düzenledi. Ayrıca gönüllüler Çaycuma esnafını dolaşarak, THK yardım zarflarını dağıttı.

TEGV gönüllüleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Adaköy İlkokulu, Şehit Hasan Yağlı İlkokulu, Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu ile Saltukova İlkokulu'nu ziyaret ederek, çeşitli etkinlikler düzenlediler. Pehlivanlar Anaokulu, Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu'ndan farklı tarihlerde gelen öğrenciler Çaycuma Kampüsünde misafir edildi.
Minik öğrencilere kabin simülasyon (mock-up) sınıfı, çağrı merkezi, gıda laboratuvarları ile ahşap oyuncak atölyesi ve müzesi gezdirildi, çeşitli aktiviteler yapıldı.

Son olarak Orman Bölge Müdürlüğü Çaycuma Orman Dairesi işbirliği ile Çaycuma Kampüsüne 20 adet dişbudak ağacı dikildi.


Yayınlanma Tarihi : 06.06.2022