9. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası Başladı

9. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası Başladı

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Üniversitemizde ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganıyla kan bağışına yönelik toplum bilinci oluşturma amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’nın 9.’su bu yıl ‘Kandostum’ ismiyle 11 Mart Çarşamba günü başladı.

11-12 Mart tarihleri arasında Farabi Kapalı Spor Salonunda devam edecek kampanyanın açılışına, Vali Erdoğan Bektaş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcılarımız, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Belediye Başkan Vekili Sinan Toprak, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Bağış kampanyasının açılışında konuşan Rektörümüz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2012 yılından beri sürekli kan bağışında bulunarak bu konuda diğer kurumlara öncülük ettiğini söyledi. Geçen yıl 2 bin ünite kanın üstüne çıkarak yeni bir rekor kırıldığını ifade eden Prof. Dr. Çufalı, Türk Kızılayı’nın bu vesile ile üniversitemize “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı” takdim ettiğini hatırlattı. Geçen yıldan itibaren kan bağışında artık limit koymadıklarını ve limitin hep aşıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Çufalı, bu yıl hedefin yine 2 binin üstünde bir rakamla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı münasebetiyle 2020 ünite kan olduğunu belirtti ve bütün kan bağışçısı vatandaşlara, akademik-idari personel ve öğrencilere teşekkür etti.

Açılışta konuşan Vali Bektaş ise, şehir ile diyalog kurabilen bir üniversiteye sahip olmanın şansını yaşadıklarını belirterek üniversite kökenli Genç Kızılaycıların şehrin her etkinliğinde aktif rol aldığını söyledi. Kızılay ve üniversitenin birlikte yürüttüğü kampanya ile kan temini sorununun büyük ölçüde aşıldığını ifade eden Bektaş katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş ve Şube Başkanı Aydın Ergenç tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya Türk Kızılayı’na yapmış olduğu katkı ve desteklerden dolayı günün anısına hediye takdim edildi. Açılışın ardından Vali Bektaş ve Rektörümüz Çufalı,  Kızılay sergisini ve standları gezerek kan bağışçılarıyla sohbet ettiler.

Gün boyunca devam eden Geleneksel Kan Bağışı Kampanyamız yarın da Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda kan bağışında bulunmak isteyen ‘kan dostlarını’ bekliyor.



Yayınlanma Tarihi : 11.03.2020