TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Üniversitemiz Katılımı ile Karadeniz Ereğli’de Gerçekleştirildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan bilim söyleşileri etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kerem Mert Şenses, Zonguldak Ereğli’de 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nde lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı birer söyleşi gerçekleştirdi.

13 Aralık Cuma günü düzenlenen söyleşilerde Dr. Öğr. Üyesi Şenses, “Sağlıkta Biyoinformatiğin Önemi” başlıklı iki ayrı sunumda, biyoinformatik biliminin yeni nesil ilaç ve yüksek katma değerli biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesindeki önemini vurguladı ve biyoinformatik yöntemler kullanarak hayata geçirdiği girişimcilik projesini dinleyicilerle paylaştı. Etkinliğin sonunda Massachusetts Institute of Technology (MIT) Koch Enstitüsü’nden Dr. Yetiş Gültekin öğrencilerle video konferans yoluyla biyoinformatiğe dair bir sohbet gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Şenses, bilimsel araştırmalara yaptıkları katkılardan dolayı başta TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı ve çalışanlarına ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.

16 Aralık 2019