Zonguldak’ın Efsane Madencisi  “Ahmet Ali Ağa” ve Maden Şehitleri  Anıldı.

Bülent  Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü  3.Sınıf öğrencileri 18 Aralık Pazartesi günü Zonguldak’ın ilk maden emekçilerinden; Zonguldak’ın önemli bir değeri olan   “Ahmet Ali Ağa” yı anmak üzere Ahmet Ali Ağa’nın Zonguldak İncivez Mezarlığı’ndaki kabri başında  “Karaelmas’ın Efsane İsmi Ahmet Ali Ağa” isimli Sosyal Sorumluluk Projesinde bir araya geldiler.

“Zonguldak ve Değerleri” ana teması kapsamında hazırlanan sosyal sorumluluk projesi etkinliğine İncivez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cevher, İncivez Camii İmamı Ramazan Uçar,  İncivez Camii cemaati ve öğrenciler katıldı.

Danışmanlığını Öğr.Gör.Kayhan KAFALI’nın üstlendiği Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında; “Kömür aşkıyla Karadağ’dan Karaelmas’a… Kömür Damarlarını En İyi Koklayan Adam: Ahmet Ali Ağa…” sloganıyla yola çıkan İşletme Bölümü 3.Sınıf öğrencileri hazırlanan proje kapsamında; 1800’lü yılların ikinci yarısında  Karadağ’dan Zonguldak’a maden ocaklarında çalışmak için gelen, 55 yıl maden ocaklarına emek veren ve o yıllarda  hem bilgisi ve yeteneği hemde alın teriyle kendi maden işletmesini açan ve işleten ilk Müslüman madenci ve Karaelmas’ın ilk madencilerinden biri  olan Ahmet Ali Ağa’yı  kabri başında, İncivez Camii İmamı tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve akabinde yapılan  dualarla andılar. Öğrenciler, etkinliğe katılan cemaata Ahmet Ali Ağa  ve Zonguldak’a katkıları hakkında bilgi verdiler.

Zonguldak’ın efsenesi, milli servetimiz  “karaelmasımızın”, taşkömürümüzün ilk emekçilerinden Ahmet Ali Ağa’nın anıldığı, Ahmet Ali Ağa nezdinde tüm maden şehitlerimiz ve maden emekçilerimiz şükranla ve minnetle yaddedildiği sosyal sorumluluk projesi,  diğer maden şehitlerinin de mezarları başında ziyaret edilerek anılması, ziyaretçilere gülsuyu ve lokum ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 19.12.2017