YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Topçuoğlu Üniversitemizi Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kurulu üyeleri üniversitelerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve üniversite öğrenci temsilcilerinin görüşlerini almak üzere üniversitemizi ziyarette bulundu. YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Topçuoğlu öğrenci temsilcileri ile buluşmalarının dışında üniversitemizin senato toplantılarına da katılarak dekanlarla ve diğer öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Üniversitemiz Tahir Karauğuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen ziyarette Prof. Dr. Topçuoğlu’na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından üniversitenin bilimsel faaliyetleri, üniversitenin 5 yıllık stratejik planı, eğitim-öğretim konularını içeren bilgiler aktarıldı.

Üniversitemiz Senato üyeleri, uygulama ve araştırma merkezi yöneticileri, idari birim yöneticileri ve öğrenci temsilcileri ile ayrı ayrı konuşan Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, yükseköğretim sistemindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdikten sonra yöneticilerin ve öğrenci temsilcilerinin sorun ve görüşlerini dinledi.

Yenilenen YÖK sisteminin hedeflerine de değinen Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, yenilenen YÖK sisteminin ilk hedefi olan Tam Bağımsız Yükseköğretim Kalite Kurulu’nu hayata geçirdiklerini ifade ederken, ikinci hedefinin YÖK’ün misyonundaki farklılaşma ve uzmanlaşma süreci olduğunu belirtti. Yenilenen YÖK sisteminin üçüncü hedefinin ise, “100/2000 projesi” kapsamında doktoralı, nitelikli insan kaynaklarının arttırılması süreci olduğunu belirterek bu kapsamda nitelikli insan kaynağının arttırılması adına devlet üniversitelerinde okuyan doktora öğrencilerinin desteklenmesi sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı  ise yenilenen YÖK yaklaşımıyla birlikte üniversitelerin büyük bir gelişim içerisinde olduğunu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de bu hedefler doğrultusunda gayret gösterdiğini ifade ederek, Öncelikle YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Metin Topçuoğlu hocamızın şahsında tüm YÖK Üyelerine şükranlarını sundu.

Yayınlanma Tarihi : 21.05.2018