Yeşilay Karikatür Sergisi Büyük İlgi Gördü

Yeşilay Haftası kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Yeşilay Topluluğunun düzenlemiş olduğu “Bağımlılıklara Karşı Sporun Önleyici Etkisi” temalı karikatür sergisi büyük ilgi gördü.

Fen Edebiyat Fakültesindeki serginin açılışını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, Yeşilay Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Gül Banu Duman, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman Arıcan’ın yaptı.

7 Mart Perşembe günü saat 10.30’da açılan sergi ikinci öğretim öğrencilerinin de gezebilmesi için akşam 20.00’ye kadar açık kaldı. Serginin yanında Yeşilay standı da kurularak stantta öğrencilere Yeşilay rozetleri, yağmurlukları ve broşürleri dağıtıldı.

Karikatür sergisinde yarışmalarda derece almış dünyaca ünlü karikatürler sergilendi. Genel olarak “Sporla, bağımlılığın üstesinden gelirsiniz” mesajının verildiği karikatürler öğrencilerin beğenisine sunuldu. Sadece üniversitemiz öğrencileri tarafından değil Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların da gezdiği sergiyi Mehmet Çelikel Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri de ziyaret etti.

Akşamüzeri karikatür sergisini ve Yeşilay standını gezen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya Yeşilay öğrenci topluluğu tarafından Yeşilay rozeti ve yağmurluğu hediye edildi. Öğrencilerle kısa süre sohbet eden Rektör Çufalı faaliyetlerinden dolayı öğrencileri kutlayarak sergiden ayrıldı.

Yayınlanma Tarihi : 08.03.2019