Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanlarına Yoğun İlgi

Her yıl Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanını ve başvuru sayısını arttıran üniversitemize ilgi bu başvuru döneminde de devam etti. Dünya’nın dört bir yanından BEÜ’de eğitim almak isteyen öğrencilerin başvuruları online olarak devam ediyor. 23 Temmuz’da sona erecek başvurulara, şu an itibariyle 102 farklı ülkeden rekor sayıda toplam 6205 yabancı uyruklu öğrenci başvurdu. Bu sayının başvuruların biteceği 23 Temmuz tarihine kadar 7500ü geçmesi bekleniyor.

Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat İnce:“ Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarının en önemli unsurlarından biri yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize kazandırılmasıdır. Bülent Ecevit Üniversitesi, yukarıdaki rekor sayıdan da anlaşılacağı üzere, tanınırlığı olan, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin ilgisini çeken bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir. 24 Temmuz ile 1 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak değerlendirme süreci sonunda, 701 lisans, 585 önlisans öğrencisi olmak üzere toplam 1286 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim almaya hak kazanacaktır. Üniversitemize gelecek olan yeni öğrencilerimizle birlikte üniversitemizde yabancı uyruklu öğrenci sayısı 2000i geçecektir” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 25.07.2017