Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İlk Yardım Ve Temel Yaşam Eğitimi

İncirharmanı Kampüsümüzde, Yabancı Diller Yüksekokulu akademik ve idari personeline yönelik sağlıkla ilgili acil durumlarda müdahalede bulunabilmek amacıyla üniversitemiz Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hilal Hocagil, Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Hocagil ve Dr. Öğr. Üyesi Şükran Koca tarafından “İlk Yardım ve Temel Yaşam Eğitimi” verildi.

28 Mart Perşembe günü gerçekleşen eğitimde, ilk yardım esnasında neler yapılması gerektiği bilgisi verilerek bilinçsizce yapılan müdahalelerin ölümcül sonuçlara neden olduğuna dikkat çekildi.

Verilen eğitimde; genel ilk yardım, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, kırık-çıkık, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma konularında önemli bilgiler verildi.

Eğitiminin ardından okulumuzun ilk yardım komisyonunda görevli hocalarımız maket üzerinde uygulama yaparak öğrendiklerini pekiştirdiler.

Yayınlanma Tarihi :