Yabancı Diller Yüksekokulu Akredite Edildi

Yabancı Diller Yüksekokulumuz Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual tarafından denetlenen Pearson  Assured  International kurumu tarafından süresiz olarak akredite edildi. Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim dünya çapında tanınırlığa sahip, uluslararası, tarafsız ve bağımsız bir kuruluş tarafından incelenerek yapılan çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu onaylandı.

“Kalite güvencesi”; son yıllarda yükseköğretim sisteminde ele alınan en önemli konulardan biridir. Yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerinde sistematik ve sürdürülebilir yaklaşımları ön planda tutma istekleri “kalite güvencesi”, “akreditasyon” gibi olguları önemli kılmaktadır. Özellikle yabancı dil eğitiminde yaşanan sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, kurumların uluslararası standartlarda bir kontrol sürecine girmelerini zorunlu hale getirmektedir.

Akreditasyon sürecine dair bir açıklama yapan Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okşan Dağlı şunları söyledi: Dünyanın en büyük ölçme değerlendirme kuruluşlarından biri olan “Pearson Assured International”, eğitim ve öğretim programlarının kalite güvencesini ve kurumların akreditasyon ölçütlerini belirleme, karşılaştırma ve denetleme konularında derin bir tecrübeye sahip olup uluslararası düzeyde kabul görmektedir. Pearson tarafından “Pearson Assured International ” başlığı altında sunulan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, kurumsal kalite güvencesine (organizasyon), öğrenme eko-sisteminin kalitesine ve ölçme-değerlendirme süreçlerine odaklanarak kalite uzmanları tarafından incelemelerde bulunulmuştur.  Söz konusu ölçütler, kalite güvencesi sistemine yönelik gerekli hazırlıklar yapılarak form ve dosyalar İngiltere’de bulunan Pearson Assured merkez ofisine gönderilmiştir. İncelemenin ardından denetimi gerçekleştirmek üzere alanında uzman kalite denetçisi yukarıda belirtilen kalite ölçütleri kapsamında okulumuzda detaylı bir değerlendirme yapmıştır. Pearson Assured tarafından yıllık olarak kalite denetim ziyaretleri gerçekleştirilmeye devam edilecektir. Akreditasyon kararını takiben, kurum adına, Pearson Assured Online (EOL) üzerinde bir hesap oluşturulacaktır. Öğrenci kayıtları, sertifika talebi, online destek gibi hizmetler EOL aracılığıyla sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz de, başarıyla bitirdikleri programın Pearson Assured International  tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır. Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacaktır. Sürecin başlatılmasında öncülük ederek bizleri destekleyen ve her zaman yanımızda olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve her aşamasında emeği geçen öğretim elemanlarımıza  teşekkür ediyorum.” dedi.

Birleşik Krallığa bağlı Uluslararası Kalite Denetçi uzmanı Kizito Anyan akredite sürecinin ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Rektör Özer, ziyareti anısına Anyan’a üniversitenin hediyelerini takdim etti.

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2017