‘Universty4Society’ Öğrenci Girişimcilik Maratonu Başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye’nin en kapsamlı öğrenci girişimcilik maratonu ‘University4Society’ teknoloji tabanlı iş fikri yarışmasına ev sahipliği yapıyor.

Tahir Karauğuz Konferans Salonunda 26 Nisan Cuma günü girişimci ruha sahip olan üniversite ve lise öğrencilerine hayallerine ulaşmalarında eşlik eden ve 3 gün sürecek olan University4Society’nin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Umut Sefercik, öğrencileri, kendi buluşlarını ortaya koymaya ve bu bunları değerlendirmeleri konusunda yardımcı olmaya davet ettiklerini belirterek üç gün boyunca çok heyecanlı bir maratona başladıklarını söyledi. Sefercik, “Üç gün boyunca çok heyecanlı bir maratona başlıyoruz. Unıverstıy4Society gibi global ve saygın bir yarışmayı özellikle tercih ettik. Öğrencilerimize, prototip tasarlama, ekip ruhuyla hareket etme, tasarım süreç yönetimi, yatırımcıya fikir sunumu gibi konularda nasıl hareket etmeleri gerektiği ile ilgili eğitimler alacakları zevkli, heyecanlı, iki uykusuz gece içeren tempolu bir süreç sunuyoruz” dedi. Sefercik, yarışmacıların eğiticiler ve mentörler eşliğinde projelerini tamamlayarak pazar günü 5 kişilik bir jüri heyeti önünde sonuç sunumlarını gerçekleştireceklerini ve ilk üç ekibe ödül takdimi yapılacağını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, üniversitede inovatif proje ruhunu daha da genişletmek istediklerini belirterek proje ve öğrenci tabanlı çalışmaları çok önemsediklerini ve bundan sonraki etkinlilerin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. Çufalı, üç gün boyunca sürecek olan çalışmalarda katılımcı öğrencilere başarılar diledi.

Yayınlanma Tarihi :