Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 25 Mart Pazartesi günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Merkez müdürleri ile bir araya geldi.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Veysel Haktan Özaçmak ve merkez müdürlerinin katıldığı toplantıda, Araştırma  ve Uygulama Merkezlerinin faaliyetleri ele alındı; merkez müdürlerinin istek ve önerileri konusunda istişarede bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, merkez müdürlükleri tarafından geliştirilecek projeler ile alt yapının geliştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi, merkezlerin çalışmalarının etkinlik ve işlevlerinin artırılması ve hızlandırılması,   merkezlerin üniversite ve sanayi işbirliği çerçevesinde sanayi kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yürütmeleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, toplantıda yaptığı açıklamada, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin üniversitenin bilimsel, sosyal ve kültürel misyonunu gerçekleştirmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Çufalı, üniversite-sanayi işbirliklerinin güçlendirilmesinde, toplumsal değerlerin korunmasında, toplumla bütünleşmenin sağlanmasında merkez müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, merkez müdürlüklerinin faaliyetlerinin geliştirilmesinin üniversite ve şehrin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2019