Üniversitemiz Türk Halk Müziği Topluluğu Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde Muhteşem bir Konser Verdi

Üniversitemiz Türk Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu 18 Mart Pazar akşamı Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Zaferi Konseri" gerçekleştirdi.

Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konsere Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklı müzikseverler katıldı.

Çanakkale savaşı sırasındaki bazı önemli anların paylaşıldığı sunum eşliğinde, Öğr. Gör. Cem Dertsiz yönetimindeki Türk Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, birlikte ve solo performanslarıyla 13 Çanakkale ve kahramanlık türküsü seslendirdi. Yaklaşık iki saat süren konser izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Seyircilerin duygusal anlar yaşadığı konserin sonunda Türk Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu adına Öğr. Gör. Cem Dertsiz’e BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından çiçek takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 19.03.2018