Üniversitemiz Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğretim elemanları tarafından düzenlenen Mutfak Sohbetleri Söyleşi dizisinin ikincisi ve üçüncüsü gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. İhsan Kazkondu’nun yaptığı söyleşi dizisinin ikincisi Radisson Blu Hotel Ankara Executive Chef Uğur Gömeç ile 09 Mart 2021 Salı günü saat 15.30’da Zoom video konferans üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti. “Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Personel Seçimi ve Staj” başlıklı söyleşide Aşçılık programında öğrenim gören öğrenciler ve programda öğrenim görmüş mezunlar katılım göstererek yiyecek-içecek işletmelerinde personelin işe alım süreci, mutfağa işe alım yöntemleri, özgeçmiş hazırlama, referansın önemi, öğrencilerin staj yeri seçerken dikkat etmeleri gereken hususlar gibi konular konuşuldu.
Söyleşi dizisinin üçüncüsü ise CVK Taksim İnternational Hotel Executive Chef İsmail Geyik ile 10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 15.00’da Zoom video konferans üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti. “Menü Planlama ve Maliyet Kontrolü İle İlgili Güncel Yaklaşımlar” başlıklı söyleşide de mutfak kurulumu ve menü planlama süreci, menü planlamasında güncel yaklaşımlar, Türk menşeili ürünlerin menülerde kullanım durumları, mutfak maliyet kontrolü yöntemleri ve önemi gibi konulara değinildi. Her iki söyleşinin sonunda şef-öğrenci soru cevap kısmı gerçekleştirilerek konuk şefler öğrencileri bilgilendirdi.