Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Barilla Gıda A.Ş’ye Teknik Gezi Düzenledi

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri kapsamında  Barilla Gıda A.Ş (Bolu Barilla Makarna Fabrikası)’e teknik gezi düzenlendi.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Özge Duygu Okur, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Topluluk Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümran Alan, Arş. Gör. Saide Başak Arıkan ve 25 kişilik ilk grubun katıldığı teknik gezide firma tanıtım videosunun izlenilmesinin ardından fabrikanın tanıtılması amacıyla kısa bir sunum gerçekleştirildi. Yönetici Asistanı Ersin Ertuğrul’un katkılarıyla Üretim Müdürü Hasan Güner; Vardiya Mühendisi Yunus Temel, Kalite ve Teknoloji Yöneticisi İlker Okkaoğlu tarafından üretim, paketleme ve depolama departmanları gezdirildi. Makarnaların şekillendirilme, kurutulma aşamalarının devamında paketleme işlemleri detaylı olarak anlatıldı. Departmanların gezilmesinin ardından öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı.

Mesleki deneyim kazanmak adına gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler teorikte öğrendikleri bilgilerin üretim kapasitesi yüksek ve uluslararası bir fabrika tarafından uygulanabilirliğini gözlemleme imkanı buldukları için memnun olduklarını belirtti.

Yayınlanma Tarihi : 23.03.2017