Üniversitemiz Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuar’na Katıldı

Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ve Çaycuma Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen ve 4 gün sürecek olan "Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" görkemli bir törenle açıldı.

Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu ve Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı,  28 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen "Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" na katıldı. İlginin oldukça yüksek olduğu fuara; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, il ve ilçe protokol üyeleri, sivil toplum örgütlüleri ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın bölge için önem taşıdığını ve valilik olarak bölgedeki tarım sektörünü geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, fuar alanını gezdi.

Üniversitemiz stantlarında Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda Tarım Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve öğrencilerle sohbet eden Vali Ahmet Çınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan ve protokol üyeleri Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’nün 21 – 23 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Chefs of the Future Yarışması’ndan ödül aldıkları Hüppülü (Höbbeli) (Kızılcık Ekşisi ile) tatlısını tattı. Vali Çınar, BEÜ’nün her alanda olduğu gibi gıda ve tarım alanında da Zonguldak ve çevresine büyük katkı sağladığını belirtti.

Tarım ve Hayvancılık sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiren fuar, 1 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Yayınlanma Tarihi : 28.09.2017