Üniversitemiz Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) katıldı

Üniversitemiz 22-24 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) katıldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından desteklenen ve Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından düzenlenen zirveye, dünyanın pek çok ülkesinden geniş kapsamlı bir katılım gerçekleşti.

53 farklı ülkeden rektör, rektör yardımcısı, akademisyenin ve uluslararası eğitim sektöründen bir çok uzmanın hazır bulunduğu zirvenin açılışına EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu katıldı.

Temel amacı, Türk Yükseköğretiminin dünyaya açılmasını daha etkin bir hale getirmek ve Türkiye’deki üniversitelerin dünyanın marka üniversiteleri ile farklı alanlarda işbirliği yapmasına zemin hazırlamak olan zirvede; Üniversitemiz temsilcileri pek çok standı ziyaret ederek yeni işbirlikleri için girişimlerde bulunurken, üniversitemiz standı pek çok yükseköğretim uzmanı ve üniversite temsilcisinin ilgi odağı oldu.

Yayınlanma Tarihi : 27.03.2017