Üniversite Öğrencilerinden ‘Basket Çöp’ Projesi

Çevre dostu ve doğaya saygıyı temel misyon edinen ve özellikle “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde önemli çalışmalar yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yeşil ve temiz ortamlı kampüsleriyle çevre koruma bilincinin korunması ve bu bilincin sürdürülebilir kılınması amacıyla önemli projeler geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor.

Bu bağlamda Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin kurulması ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak adına “Basket Çöp” isimli önemli bir çevre projesini hayata geçirdiler.

Dr. Öğr. Üyesi Nizamettin Özdoğan öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ‘Basket Çöp’ler Farabi kampüsünde öğrencilerin kullanımına sunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Özdoğan, “Çöp atma alışkanlığına dikkat çekmek, öğrenci ve çalışanlarımıza eğlenceli bir şekilde geri dönüşüm bilincini kazandırmak, öğrencilerin kendi aralarındaki işbirliğini ve ekip çalışmasına yatkınlıklarını geliştirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Gelecek kuşaklara daha güzel ve sürdürülebilir bir dünya bırakabilmek için yapmamız gereken birçok şey olduğunun farkındalığıyla plastiğin geri dönüştürülebilmesi için çöplerimizi farklı bir yöntem kullanarak kaynakta ayırmaya çalıştık. Bu yöntemle geri dönüşüme odaklanarak, kullan at alışkanlığı yerine tekrar kullan-geri dönüştür anlayışını geliştirmeyi amaçladık” dedi.

Rektör Çufalı: “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi “Sıfır Atık” Uygulamalarını Tüm Hızıyla Artırmaya Devam Etmektedir”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise ‘Sıfır Atık’ ve ‘Çevre Dostu’ uygulamalarına yönelik olarak yapmış olduğu açıklamada; “Çevreci kimliğiyle bütün birimlerinde geri dönüşüm için projeler ve faaliyetler üreten üniversitemiz “Sıfır Atık” uygulamalarını tüm hızıyla arttırmaya devam etmektedir. Çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında dünyanın ve Türkiye’nin “En Çevreci” “En Yeşil” ve “Doğaya En Saygılı” üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik yönündeki çalışmalar ve uygulamaları üniversitemizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi binalarıyla, yerleşkeleriyle, yollarıyla, enerji ve atık yönetimiyle çevre dostu bir üniversite olma yolundaki çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Bu vesileyle bu anlamlı çevre projesinin kampüsümüze kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yayınlanma Tarihi : 21.02.2019