Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi 2021 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarında Ülkemizi Temsil Edecek

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi 2021 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarında Ülkemizi Temsil Edecek

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Milli Judocu Mihraç Akkuş, 2021 Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Üniversitemizin BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, 2. sınıf öğrencisi Mihraç Akkuş, Tokyo Olimpiyat Oyunlarına kota ve puan kazandıran son Dünya Şampiyonasında sergilediği üstün performansla Olimpiyat Milli Takımına girmeyi başardı. Çok sayıda uluslararası müsabakada kazandığı madalyalarla adını judo tarihine yazdıran genç sporcumuz, başarılarla dolu spor yaşamını bu kez de olimpiyat sporcusu olarak taçlandıracak.

2019 yılında Milli Sporcu kontenjanı ile başvurduğu ZBEÜ BESYO’da akademik öğrenimine başlayan Mihraç Akkuş, 2017 yılında Dünyanın En İyi Genç Sporcusu seçmelerinde üçüncü sırada yer almıştı.

2016 Rio Olimpiyatlarında milli forma ile ülkemizi temsil eden Dilara Lokmanhekim ve Büşra Katipoğlu’nun ardından Mihraç Akkuş ile olimpiyatlara katılmayı başaran öğrenci sayımız üçe yükseldi.

Örnek bir başarı öyküsü

Mihraç Akkuş, 2000 yılında Kars’ın Iğdır ilçesinde yedi çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Iğdır’da başladığı lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2019 yılında YÖK’ün özel Milli Sporcu kontenjanı üzerinden tercih ettiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna kabul edildi.

Akkuş, ailesinin desteği ile 12 yaşında spora başladı. İlk judo lisansını Iğdır Gençlik Spor’da aldı. Bu süreçteki katıldığı Türkiye Şampiyonasında yarı finale kadar yükselince, judo yaşamının bir parçası haline geldi. 2014 yılındaki Türkiye Şampiyonasındaki birinciliği ile Ümit Milli Takımına seçilen sporcumuz, uluslararası pek çok müsabakada ay yıldızlı formasıyla birincilik kürsüsüne çıktı.

Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin önerisiyle Avrupa’daki tüm amatör spor bıranşlarının değerlendirildiği EOC PİOTR NUROWSKİ ödülüne önerilen ve Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'de yapmış olduğu genel kurulda 3. sıradan aday gösterilen sporcumuz birinci seçildi.

2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan ancak Covid19 pandemisi nedeniyle 2021 yılının Temmuz ayına ertelenen Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarında Üniversitemizin ve Ülkemizin adını milli forma ile temsil edecek olan Akkuş’a başarılar diliyoruz.


Yayınlanma Tarihi : 15.06.2021