Tıp Fakültesinde “Beyaz Önlük” Giyme Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakülteye yeni başlayan 173 öğrenci için 4 Ekim Perşembe günü “Beyaz Önlük” töreni düzenlendi. Törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan,  Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Zonguldak Tabipler Odası temsilcileri, akademik, idari personel ile öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Gonca Yerlikaya ve Emel Doğan Uğurlu’nun sundukları müzik dinletisinin ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan bir konuşma yaptı. Dekan Borazan yaptığı konuşmasında, “Fakültenin eğitim programı; fakültenin misyon, vizyon ve temel değerlerine uygun kalite politikası olan, mezundan beklenen temel yetkinliklere dayalı, Bologna sürecinin benimsediği (milli değerleri olan, araştırma içeren, öğrenci hareketliliğini kapsayan, vb), Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi içeren ulusal çerçeve eğitim programına uygun, eğitim müfredatı güncelleme (öğrenci odaklı, problem çözmeye dayalı, entegre, topluma dayalı, seçmelilerin olduğu, sistematik) sistemi içeren, program değerlendirme ve güncelleme sisteminin olduğu, temel tıp eğitiminde Dünya Tıp Eğitim Federasyonu ve Tıp Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)’ın belirlediği ulusal ve uluslararası standartların karşılandığı, topluma sağlık alanında hizmet sunarken “Önce insan” anlayışını benimseyen, nitelikli hekimler yetiştirecek  bir eğitim programdır.  Fakültenin eğitim programının akreditasyonu için 02.01.2017 tarihinde TEPDAD’a müracaat edildi. Hazırlanan öz değerlendirme raporu ve ziyaret ekibinin yerinde yaptığı değerlendirmeler sonucu 9 Eylül 2018 tarihinde TEPDAD tarafından 01.01.2018 tarihinden itibaren 6 yıl süre ile akredite edilmiştir.

Üniversitemizin kalite odaklı eğitim misyonuna uygun olarak fakültenin mezuniyet öncesi tıp eğitiminin güncellenmesinde, fakültenin nitelikli öğretim üyesinin ve derslik sayısının artırılmasında, güvenlikli ortamlarda hizmet verilmesinde yoğun emek harcayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkür ederim Ayrıca bu süreçlerde ve bundan sonraki süreçlerde katkısı ve desteği olan tüm akademik ve idari personele,  öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza, zor bir sınavı başararak fakültenin temel tıp eğitimine ve bizlere güvenerek tercih ettiklerinden dolayı öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner ise  “Hekim olmanın zorlukları olmakla birlikte manevi tatmini çok yüksek bir meslek olduğunu” ifade ettiği konuşmasında genç meslektaşlarına başarılar diledi.

Törende öğrenciler adına tıp fakültesi öğrenci temsilcisi ve Dönem VI öğrencisi Rashad Rahimli “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğrencisi olmaktan ve buradan mezun olacak olmaktan her zaman mutlu olacağını, burada öğrenci olmanın ayrıcalık olduğunu” belirtti.

“Beyaz Önlük” töreni,  konuşmaların ardından fakülteye yeni başlayan Dönem-I öğrencilerine akademik personel tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 18.10.2018