Tıp Fakültesi Yeni İntörn Hekim Uyum Programı Düzenlendi

Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde yeni İntörn hekimler içi Uyum Programı düzenledi.

Tıp Fakültesi dönem VI’ya yeni başlayan; son sınıf öğrencileri olan intörn hekimler için 03 Temmuz Pazartesi Tıp Fakültesi B Salonunda uyum programı düzenledi.  Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan konuşmasında ”Fakültenin eğitim yetkinliklerini kazanmak için öğretim döneminin son aşamasında sizlerden beklenen toplumun sağlık alanında hizmet ederken hastaya biyo-psiko-soyal ve kültürel özelliklerini düşünerek ve sağlık çalışanlarıyla ekip anlayışında olmanızı, eksikliklerinizi gidermenizi, bigi ve profesyonellik özelliklerini becerilere dönüştürmenizi beklerim” dedi.  Açılış konuşmasının ardından fakültede dönem VI için yapılan “mevzuat değişiklikleri”ni anlattı. Programa Yrd. Doç. Dr. Emrah Çağlar “ Radyasyon Güvenliği”, Doç. Dr. Nihal Pişkin “ Enfeksiyon Kontrolu”, Hemşire Ferda Öztürk “ Tıbbi Atıklar, Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Yönetimi”, Başhemşire Emine Fidan ”Çalışan Sağlığı” ve Hemşire Emriye Geçer “Hasta Güvenliği” konularında sunumlar yaparak katkıda bulundu.  Toplantının sonunda soru ve cevaplar bölümünden sonra öğrencilere dönem VI stajlarına ilişkin programın amaç ve hedefleri ile stajlarda uyulması gereken kurallar üzerine bilgilendirme yapıldı ve ardından her öğrenciye ”İntörn Uygulama Karnesi” verilerek program tamamlandı.

Yayınlanma Tarihi : 04.07.2017