Tıp Fakültesi’ nde “14 Mart Tıp Bayramı” Kutlama ve “Beyaz Önlük” Töreni Yapıldı

“14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle BEÜ Tıp Fakültesi’ nde düzenlenen tören, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile öğrenci ailelerinden oluşan çok sayıda katılımcı eşliğinde kutlandı. Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan program kapsamında, günün anlam ve önemi nedeniyle, Tıp Fakültesine yeni katılan genç tıbbiyeliler için de aynı zamanda “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Dönem I öğrencisi Onur AMAÇ, sahip olmayı hedefledikleri mesleğin önemi ve kutsallığına değindi. Biz, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbiyelileri olarak; tıbbı, bilimi, sanatı her daim geliştirme çabası içerisinde olacağımıza söz veriyoruz. Hepimizin güler yüzlü doktorlar olması dileğiyle” diyerek tamamladı.

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Dr. Şenol YAVUZ ise günün önemi ve iyi niyet dileklerini içeren konuşmasını sunduktan sonra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus ERTOP yaptığı konuşmada 14 Mart Tıp Bayramının yurdumuzda kutlanmaya başlandığı tarihsel dönemi ve önemini belirten konuşmasında, “Bugün itibarıyla 50 Profesör, 29 Doçent, 57 Yardımcı Doçent, 171 Araştırma görevlisi ile hem Tıp eğitimini yapmakta hem de bölgeye Sağlık hizmeti sunmaktadır. Yine bugün itibari ile toplam 868 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir.  BEÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet öncesi Tıp Eğitiminin akreditasyonu için yapmış olduğumuz başvuru kabul edilmiş olup çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız.  Bu süreçlerde özverili çalışma, azim ve kararlılığı ile bizlere sonsuz destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER’ e teşekkür ederim.  Ayrıca bu dönemlerde ve bundan sonraki süreçlerde de birlikte olacağımız dış paydaşlarımız olan sizlere de teşekkürü bir borç bilirim.”  Prof. Dr. ERTOP, “Bugün bu yolda beyaz önlük giyerek ilk adımı atacak olan genç tıbbiyelilere başarılar diliyorum.  Büyük fedakârlıklarla bu mesleği icra eden tüm öğretim üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.  Çok değerli meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen törenin bir sonraki bölümünde BEÜ Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde son bir yılda yapılmış olan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgelerinin takdimi yer aldı.  Bu kapsamda 2016 yılı Akademik Teşvik Yönetmeliği çerçevesinde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri puan sıralamasında birinci olan Biyoistatistik A.D. öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Füruzan KÖKTÜRK, ikinci olan Biyokimya A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Berrak GÜVEN ve üçüncü olan İç Hastalıkları A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU,  Bilimsel yayınlardaki başarısı nedeniyle Beyin ve Sinir Cerrahisi A.D. Araş. Gör. Dr. Eren Görkem GÜN ve hastane personellerinden Onkoloji hemşiresi Rabia KÖKSAL, Yoğun Bakım hemşiresi Sevil OKUR, Beyin ve Sinir Cerrahisi Servis hemşiresi Emriye GEÇER'e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Birinci sınıf öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasına katılan prokol üyelerinin her birinin bir öğrenciye beyaz önlük giydirmesiyle başladı.  Daha sonra Tıp Fakültesi Anabilim Dalı başkanlarının her on öğrenciye önlük giydirmesi ile devam eden tören, toplu halde fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi : 15.03.2017