TASİAD’tan Asansör Teknolojileri Programı’na Tam Destek

Türkiye’de ilk defa Alaplı MYO’da açılan Asansör Teknolojileri Programı için Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Dereneği’nden (TASİAD) tam destek geldi.

Ülkemizde önemli yeri olan yapı sektöründe asansör konusunda yetişmiş eleman açığını tespit eden Bülent Ecevit Üniversitesi; Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Asansör Teknolojileri Bölümü ve bu bölüme bağlı olarak Asansör Teknolojileri programını 2016 yılında açmıştı. Şimdi ise bu bölümü hayata geçirmek adına bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Üniversite sanayi işbirliğinin eğitimin tüm alanına yayılımını hedefleyen asansör teknolojileri programı için sektörün önemli isimleri üniversitede inceleme ve görüşmeler gerçekleştirdi. TASİAD (Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği) başkanı Ahmet Fikret Gökhan; yönetim kurulu üyeleri Yasemin Bulut, Zeynep Çavuş; dernek temsilcilerinden Servet Karabacak, Murat Emre Üstün ve Yelda Süloğlu üniversitemizi ziyaret ettiler. Öncelikle Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsünü gezerek müdür Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden’den derslikler, laboratuvarlar ve eğitim olanakları hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında makamında Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer tarafından kabul edilen heyet; asansör teknolojileri bölümünün işlerliği bakımından işbirliği için fikir alışverişinde bulundular.

Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan Asansör Teknolojileri bölümünün müfredatının oluşturulmasında sektörün ihtiyacına yönelik bilgi alışverişinde bulunulması; öğrencilere staj konusunda firma desteği verilmesi; uygulamalı eğitimin güçlenmesi adına asansör laboratuvarı kurulmasında fikir ve malzeme temini konuları ele alındı. Görüşmenin en can alıcı bölümü ise; asansör bölümü mezunlarının TASİAD üyesi işyerlerinin oluşturacağı bir mesleki eleman havuzunda değerlendirilerek işe yerleştirilmesi desteği oldu. TASİAD başkanı Ahmet F. Gökhan; Türkiye’de asansör konusunda yetişmiş eleman açığının büyük olduğunu; derneklerinin eğitim ve istihdam desteği konusunda hevesli olduklarını belirtti.

İnovasyon, güvenlik ve enerji verimliliği konularına uygun bir donanıma sahip olacak Asansör Teknolojileri Bölümünün ivedilikle hayata geçirilebilmesi için bir eğitim komisyonu kurulması ve çalışmalara başlanması konusunda mutabakata varıldı. Özel sektör ile üniversite işbirliğinin ülke kalkınmasındaki önemini vurgulayan Rektör Özer, dernek temsilcilerine destekleri için teşekkür etti.

Yayınlanma Tarihi : 07.06.2017