Sosyal Bilimler Enstitüsü, Diş Hekimliği Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Oryantasyon Eğitimi Verildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı kapsamında yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik oryantasyon programları devam ediyor. Bu bağlamda, Farabi Kampüsü Sosyal Bilimler Enstitüsünce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Zengin Konferans Salonu’nda yüksek lisans, doktora öğrencileri ve danışman öğretim üyelerine yönelik düzenlenen, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gül Banu Duman’ın sunumu ile gerçekleşen, Enstitü yönetiminin de hazır bulunduğu seminerde; Enstitünün tanıtımı yapılırken, ayrıca Durmuş Günay Kütüphanesinin imkânları, bilgiye ulaşım, yüksek lisansa giriş sınavları, özel öğrencilik, enstitü web sayfalarının aktif kullanımı, lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği, tez yazım ve basım yönetmeliği ile ilgili son dönemde yapılan değişiklikler hususunda öğrenciler bilgilendirildi.

İbni Sina Kampüsü Diş Hekimliği Fakültesindeki oryantasyon programında Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu tarafından Diş hekimliği mesleğinin tanımı, eğitim-öğretimin işleyişi ve fakülte hakkında genel bilgiler verilmiş; Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndaki oryantasyon programında ise öğrencilere, Meslek Yüksekokulunun tarihi ve işleyişi, eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği, ders seçimi, derslere katılım, ders programları ve başarı notunu etkileme yüzdeleri gibi konularda bilgiler verilirken Üniversitemiz Farabi Kampüsü tanıtılarak, sosyal ve kültürel yönden kampüs içerisinde yararlanacakları olanaklar anlatıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesinde  düzenlenen ve iki gün süren  oryantasyon programında ise ilk gün öğrencilere, Ereğli’nin sosyal yapısı, fakülteye ulaşım, fakültenin tanıtımı, yönetmelikler, sosyal faaliyetler ve değişim programları gibi konularda bilgiler verilirken, Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ikinci gününde Ereğli sözlüğü, Ereğli değerleri (Çınar-Çilek-Çelik) başlıklı sinevizyon izletilmiş,  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal da öğrencilere “hoş geldiniz” diyerek konuşma yapmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2018