Sıfır Atık Projesi, Sıfır Atık Bilgi Sistemi ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere daha temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına başlatılan Sıfır Atık Projesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 01.01.2019’dan itibaren uygulamaya geçen Plastik Poşetlerin Ücretli Satılması Uygulaması hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile “Sıfır Atık Projesi”ne dikkat çekmek üzere 26 Mart Salı günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Erdoğan Bektaş ve il protokolünün hazır bulunduğu, açılışı konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız’ın yaptığı toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı,   sıfır atık projesi kapsamında Türkiye çapında birçok çalışmanın yapıldığını, bu çalışmalardan birinin de Zonguldak ve çevresinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak yürütülen ‘sıfır atık” projesinin olduğunu söyledi.  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ‘sıfır atık’ konusunda çok hassas davranıldığının altını çizen Çufalı,   Zonguldak BEÜ’nün çevre dostu ve doğaya saygılı kimliğini korumak ve bunu sürdürebilir kılmak adına üniversite genelinde her türlü çalışmanın yapıldığını, gerek bilimsel gerek sosyal sorumluluk projeleri ile geri dönüşüm bilincini kazandırmak amaçlı toplumsal farkındalık projelerinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Vali Erdoğan Bektaş ise konuşmasında,  atıkların dönüşüme kazandırılmasının önemine değinerek,  sıfır atık konusunun genel bir hedef olduğunu,   geri dönüşümü geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını, bu çerçeve de herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım’  sıfır atık kavramı ve sıfır atık projesi sisteminin işleyişi ve önemi; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Tarık Özenç ise  ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ başlıklı sunum gerçekleştirdiler.

Toplantı,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri tarafından sıfır atık ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin yaptıkları bilgilendirme yapılması ve soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 26.03.2019