Sanatın Kalbi 15-30 Nisan’da Üniversitemizde Atacak

2012 yılından itibaren her yıl Nisan ayının 15’inde kutlanan ‘Dünya Sanat Günü’ne bu yıl Üniversitemiz 2 hafta sürecek online karma bir sergi ile katılacak. Dünya Sanat Günü’ne özel olarak projelendirilen ulusal davetli karma sergi ile üniversitemiz, ülkemizde ve dünya genelinde etkisi devam eden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aralarına mesafe giren sanatı, sanatçıyı ve sanatseverleri bir araya getirecek.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mücevher ve Geleneksel El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 15-30 Nisan arasında düzenlenecek olan ulusal davetli karma sergide sanatçı öğretim elemanlarımız kendi eserlerinden oluşturdukları,  geleneksel motiflerle zenginleştirdikleri çalışmalarını sergileyerek içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında sanatı evlerimize taşıyacaklar.

Geleneksel Türk Sanat alanlarından mücevher, halı-kilim, tezhip, minyatür, kaatı, hat, ebru dallarından oluşan sergimize çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve değerli sanatçılarımız katkı sunacak. 46 sanatçının her biri kendine özgü bir değer ve mesaj taşıyan eserlerini sanatseverlerle buluşturacağı ve online olarak gezilebilecek sergi üniversitemizin https://mucevher.beun.edu.tr  adresinden takip edilebilecek.

Sergiye Erişim İçin Tıklayınız  >>

Yayınlanma Tarihi : 12.04.2021