Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Lokal Müdahale Ünitesi’nin Açılışı Yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde iki masadan oluşan lokal müdahale ünitesi hizmete açıldı.

Açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve merkez çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Merkez Müdürü Prof. Dr. Özdolap, cerrahi branşların lokal müdahale işlemlerini daha rahat ve sıra beklemeden yapabilmeleri için ameliyathane girişinde lokal müdahale ünitesi oluşturduklarını belirterek, bu ünite sayesinde acil vakalara müdahaledeki gecikmeleri ortadan kaldıracak, hastalara anında ve doğru müdahaleyi sağlayacak bir sistem kurulmuş olduğunu ifade etti.

Çufalı: “İnsan Hayatı Bizim İçin Çok Önemlidir”

Rektör Çufalı ise lokal müdahale ünitesinin açılışına ilişkin yaptığı açıklamada,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık kampüsünün önce sağlık prensibi doğrultusunda vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunma adına büyük gayret gösterdiğini vurgulayarak; “İnsan hayatı bizim için çok önemlidir. Üniversitemiz sağlık kampüsü, ilimiz ve Bölge insanına daha sağlıklı bir yaşam sunmak adına özveriyle çalışmaktadır. Bu vesileyle böyle hayati bir öneme sahip bir ünitenin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 26.02.2019