Sağlık Bilimleri Fakültesi "Sağlık için Harekete Geçin" İsimli Sosyal Sorumluluk Projesini Gerçekleştirdi

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi̇ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekip 10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et günü sebebiyle "Sağlık için Harekete Geçin" isimli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. "Egzersiz bizim işimiz!" sloganıyla hayata geçirilen projede, proje ekibini oluşturan öğrenciler, Gazi Paşa Caddesi üzerindeki İsmet Paşa Parkı' nda yaklaşık yarım saat süren bir egzersiz koreografisi sergilerken, öğrencilerin arasına katılarak egzersizlere eşlik etmek isteyen izleyiciler dikkat çekti.

Proje koordinatörü,  Sağlık Bilimleri Fakültesi̇ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Eda AKBAŞ, bu yıl üçüncüsünü sergiledikleri ve artık gelenekselleşen bu proje ile her yıl farklı hedef kitlelere yönelik egzersiz koreografilerini kamuya açık alanlarda sergileyerek, özellikle kronik hastalıklardan korunmada fiziksel aktivitenin ve sağlıklı bir yaşam için egzersiz yaparken profesyonel destek almanın önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Öğrencilerin gösterisi halktan izleyicilerin ilgisi ve takdiriyle karşılanırken, etkinlik gösterinin sonunda dağıtılan broşürlerle son buldu. Proje, "Meraklı gözler arasında aerobik yaptılar!" manşetiyle ulusal ve yerel basında da yer aldı.

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2018