Rektörümüz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni Ağırladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile bir araya geldi.

Rektörlük’te gerçekleşen toplantıda, Zonguldak’ta yayın yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri yer aldı.

Rektör Çufalı basın mensupları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; basının önemli fonksiyonlara sahip olduğunu ve bu toplantıların devam edeceğini belirtti. Çufalı, yerel basını önemsediğini, Zonguldak’ın daha iyi yerlere gelmesinde üniversite-basın işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Çufalı, “Çocukluğum Zonguldak’ta geçti. Zonguldak daha ileri nasıl gider, bizim elimizden ne gelir, bunun çalışması içerisindeyiz ve her öneriye açığız” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Rektör Çufalı, “Öğrenci ve öğretim üyesi sayımızı arttırdık. Doluluk oranı düşen bölümler için de alternatif olabilecek çalışmalar içerisindeyiz. Üniversitemizdeki yatırımların aynı hızda devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Çevreci üniversiteler arasındaki seçkin yerimizi korumak ve Green Metric’te daha üst seviyelerde yer almak için çalışmalara devam ediyoruz. Tıp Fakültemizin eğitim kalitesini yükselterek, akreditasyonunu gerçekleştirdik. Hastanemiz kalitede, Sağlık Bakanlığından çok yüksek bir puan aldı. Üniversitemizin eğitim ve ar-ge çalışmalarını geliştirmek amacıyla, TAİ ve Maarif Vakfı ile protokol imzaladık” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Akbıyık “Üniversitemiz bizim için çok önemli, üniversitemizin büyümesi, gelişmesi, daha iyi yerlere gelmesi için sizlere yardımcı olmak amacındayız, bunun için bu ziyaretlerin sıklıkla olmasını istiyoruz. Rektörümüze bizleri kabul ettiği için cemiyetimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 06.11.2018