Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı YÖK’te Düzenlenen “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” Toplantısına Katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,   YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Proje Lansmanı: “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek olan “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi”, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın teşrifleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında, YÖK’te düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan koordinatörlüğünde yürütülen proje ile Orta Doğu’da, Körfez Savaşı’yla başlayan ve günümüze kadar devam eden savaşlar nedeniyle zarar gören tarihi bilim merkezlerinin, akademik mirasın, bilim dünyasına yeniden kazandırılması ve korunmasının amaçlandığı belirtildi. YÖK tarafından yapılacak olan proje, Amerika’da gerçekleştirilecek olan paneller eşliğinde başlayacak ve hazırlanacak kapsamlı videolar sayesinde tüm dünya kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak. Çeşitli üniversitelerden birçok akademisyenin katıldığı toplantıda, TRT tarafından hazırlanan ve savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan bilim insanları ve öğrenciler ile gerçekleştirilen röportajların yer aldığı videolar kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a kendisinin hazırlamış olduğu, Âşık Paşazâde’nin “Osmanoğulları’nın Tarihi” adlı eseri takdimi ve Sayın Fuat Oktay’ın katkılarından dolayı TRT, Anadolu Ajansı (AA) ve Türk Hava Yolları (THY)  yetkililerine teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 02.11.2018