“Pearson Assured  International”  Akreditasyon  Kurumu, Yabancı Diller Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti

Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual tarafından denetlenen “Pearson Assured International” Akreditasyon Kurumu tarafından 22/09/2017 tarihinde akredite edilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Akreditasyon Kurumunun 31 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirdiği 2. ziyaretiyle  yıllık denetime tabi tutulmuştur.  Ziyarette, Pearson tarafından “Pearson Assured International ” başlığı altında sunulan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, kurumsal kalite güvencesine (organizasyon), öğrenme eko-sisteminin kalitesine ve ölçme-değerlendirme süreçlerine odaklanılarak bağımsız bir kalite uzmanı tarafından incelemelerde bulunulmuştur.

Akreditasyon sürecine dair bir açıklama yapan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Okşan Dağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Kalite güvencesi son yıllarda yükseköğretim sisteminde ele alınan en önemli konulardan biridir. Yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerinde sistematik ve sürdürülebilir yaklaşımları ön planda tutma istekleri “kalite güvencesi”, “akreditasyon” gibi olguları önemli kılmaktadır. Özellikle yabancı dil eğitiminde yaşanan sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, kurumların uluslararası standartlarda bir kontrol sürecine girmelerini zorunlu hale getirmektedir. Görev süresi içinde sürecin başlatılmasında öncülük ederek bizleri her zaman destekleyen önceki Rektörümüz şu anki Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e; göreve geldiği günden itibaren çalışmalarımızı yakından takip eden ve desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Çufalı ile akademik ve idari personelimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yıllık kalite denetim ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam edecek olan Pearson Assured International  Akreditasyon  Kurumunun   bir günlük denetim programı, kurumun bağımsız kalite uzmanı Sherif  Mously tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya yapılan ziyaret  ile son bulmuştur.

Yayınlanma Tarihi : 02.11.2018