Pearson Assured International Akreditasyon Komitesi, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunu Ziyaret Etti

Eylül 2017’de Yabancı Diller Yüksekokulumuz Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual’ın denetlediği Pearson  Assured  International kurumu tarafından yapılan ziyaretle akredite edilmiş, böylece Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim dünya çapında tanınırlığa sahip, uluslararası, tarafsız ve bağımsız bir kuruluş tarafından incelenerek yapılan çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu onaylanmıştır. Okulumuz Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında Pearson Assured tarafından uluslararası akredite olma ayrıcalığını elde eden 5 üniversiteden biridir. Yapılan bu ziyarete ek olarak,  Pearson Assured International kurumu akreditasyon başkanı ve Pearson Türkiye temsilcileri, 15.02.2018 tarihinde Yüksekokulumuza nezaket ziyaretinde bulundular. Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okt. Okşan Dağlı başkanlığında gerçekleşen görüşmede komiteye kurumumuzda verilen dil eğitimi hakkında bilgi verildi. Bununla birlikte, Yüksekokulumuzun başarıyla tamamladığı akreditasyon süreci gözden geçirildi. Görüşmede ayrıca yabancı dil öğretiminin günümüzdeki durumu değerlendirildi.

Yayınlanma Tarihi : 19.02.2018