Öğretim Üyelerimize 9. Kimya Ar-Ge Proje Pazarından Ödül

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen 9. Kimya Ar-Ge Proje Pazarında proje sunumları ve ödül töreni online olarak 21 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. 6 farklı kategoride 141 proje, konusunda uzman akademisyen ve sanayicilerden oluşan geniş bir jüri tarafından toplam 823 değerlendirmeye tabi tutuldu.

Üniversitemiz Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şen, Gıda İşleme Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrem Uzunsoy ve Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Vezir Kahraman’ın “Balık Etinin Tazeliğini İzlemek İçin Akıllı Gıda Ambalaj Materyalleri” adlı ortak projeleri Plastik ve Kauçuk kategorisinde ikincilik derecesi ile ödüllendirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şen, balıkların bozulmasıyla renk değiştiren tazelik indikatör etiketlerinin geliştirilmesi amaçlanan projenin ticarileşmesi durumunda özellikle taze balığa kolay ulaşamayan ülkelerde tüketici ihtiyacının karşılanmasıyla ürünün yüksek kullanım potansiyeline sahip olacağını belirtti.  Şen, “Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, teşekkür ederim.” dedi.

bağlantısından izleyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 30.11.2020