Öğrencilerimiz, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde; 57. Piyade Alay Şehitliğini Ziyaret Ettiler

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü kapsamında üniversitemizden 135 öğrenci her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Öğrencilere, geçmişten bu güne devam eden milli birlik ve beraberlik ruhunun aşılanması amaçlanan ve Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından büyük bir katılımla gerçekleştirilen Çanakkale Şehitliği ziyaretinde Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde 11 farklı salonda gösterilen; Harbe Giriş, Nusret, İtilaf Devletlerinin Muharebe Planları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Kara Muharebelerine Hazırlık, Dönüm Noktası, Siper Muharebeleri, Gök Kubbeden Gelibolu, Çanakkale Geçilmez, Hatıralar ve 1915’ten Günümüze adlı sinevizyon görüntüleri izleyen öğrenciler, bu şanlı zafer hakkında geniş çaplı bilgi edinme fırsatı elde etti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde; 57. Piyade Alay Şehitliğini görme fırsatı bulan öğrenciler, savaşın Çanakkale Boğazı’ndaki eşsiz destanını rehberlerden dinledi. O tarihi günleri zihinlerinde tekrar canlandıran öğrencilerimiz, kahramanlarımızın hikayeleriyle duygusal anlar yaşadı.

Tarihi ziyaretle atalarının, tüm imkansızlıklara rağmen dinini, vatanını ve değerlerini korumak amacıyla gösterdiği eşsiz mücadele ruhunu yerinde gören öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere Üniversite Yönetimine teşekkür etti.

Yayınlanma Tarihi : 21.03.2017