Nevruz Çaycuma Kampüsü’nde Büyük Coşkuyla Kutlandı

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliklere Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. Nevruz programı Çaycuma Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlen “Nevruz Bayramı ve Önemi” konulu konferansla başladı. Konferansın açılış konuşması için kürsüye çıkan Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı milletleri yaşatan en önemli değerlerin kültürler olduğunu, Nevruzun da bu kültürlerden biri olduğunu dile getirdi ayrıca Nevruz Bayramı’nın baharı karşılamaktaki ortak mutluluk olarak ifade edilebileceğine vurgu yaparak Nevruz kutlamalarının ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik duygularını geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Yeni gün anlamına gelen Nevruz'un Türk Dünyası’nda coşkuyla kutlandığını ifade eden Hikmet Yazıcı "Yakılan Nevruz ateşinin insanların içindeki kin ve nefretin ortadan kalkmasına vesile olmasını diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen tüm personeli ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Konferans, Okutman Melek Toparlak Şahin’in Türk Dünyası’nda ve ülkemizde Nevruz kutlamalarından örnekler sunduğu ve Nevruz Bayramının öneminin anlatıldığı konuşması ile sona erdi.

Konferans sonrasında Çaycuma Kampüsü’nde geleneksel Nevruz Pilavı ikram edildi ve yakılan Nevruz Ateşi ile kutlamalara devam edildi. Öğrenciler müzik eşliğinde gün boyu eğlenmeye devam etti.

Yayınlanma Tarihi : 22.03.2017