Mülteci Öğrencilerle MEDEM’de Ebru Etkinliği Yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDEM), Zonguldak Valiliği ile yaptığı protokol kapsamında Zonguldak’ta yaşayan mülteci öğrencilere Adab-ı Muaşeret ve Değerler Eğitimi dersleri vermeyi sürdürüyor.

Bu bağlamda ortaokul ve liseli mülteci öğrencilere geleneksel el sanatlarımızdan, medeniyetimizin sanat ve estetiğinde önemli bir yere sahip olan ebru sanatı uygulamalı olarak gösterildi.

Ebru sanatını tanıma etkinliğine katılan minikler eğlenceli ve kaliteli zaman geçirdiler. Renkli boyaların su üzerinden özel bir kâğıt ile alınmasıyla birbirinden güzel eserlerin ortaya çıkışını keşfeden katılımcılar keyifli zaman geçirdiler.

Yayınlanma Tarihi :