Mühendislik Fakültesinde Maket Gemi Yapımı Atölye Etkinliği Düzenlendi

28 Kasım Salı günü Mühendislik Fakültesi binası fuaye alanında maket gemi yapımı uzmanı Ümit Yönet’in katılımıyla maket gemi yapımı atölyesi etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinden yoğun ilgi gördü. Sergiyi düzenleyen İstanbul Gemi Modelcileri Derneği üyesi Ümit Yönet, sergideki gemi maketleri ve çizimleri ile ilgili bilgi verdi. Gemilerin tarihi bir değer olduğunu vurgulayan Yönet, gemi maketçiliğinde amacının kültürel bir öğe olan tarihi gemilerin yaşatılması ve böylelikle kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılması olduğunu ifade etti.

Maket gemi sergisini gezen BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, gemi maketleri ile ilgili Ümit Yönet’ten ayrıntılı bilgi aldı ve yapımı tamamlanmış gemi maketlerinin yanı sıra, yapım aşamasında olan maketleri ve tarihi öneme sahip gemilerin çizimlerini ilgiyle inceledi.

Yayınlanma Tarihi : 29.11.2017