Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü “Kanser Araştırmalarında Güncel Moleküler Yaklaşımlar” Semineri Düzenledi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 17 Ekim Çarşamba günü “Kanser Araştırmalarında Güncel Moleküler Yaklaşımlar başlıklı bilimsel bir seminer düzenledi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyeleri, çeşitli fakültelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte bilgi ve tecrübelerini paylaşan Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osmay Güre, “mRNA ifade farklarının analizi (transkriptomik sınıflandırma) ile kanser teşhis ve tedavisinde neler yapılabilir” başlıklı konuşmasıyla kendi laboratuvarında yapılan güncel çalışmaları anlattı.

Hacettepe Üniversitesi Moleküler Patoloji Uygulama ve Araştırma merkezinde araştırmalarını sürdüren Dr. Seçil Demirkol Canlı, Doç. Dr. Ali Osmay Güre’nin danışmanlığında yaptığı çalışmaların ayrıntılarını içeren “Gastrointestinal Kanserlerde Prognoz ve Tedavi Cevabı Tahmini”  başlıklı bir konuşma yaptı.

Seminerde son olarak söz alan Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Barış Küçükkaraduman, “Post-Transkripsiyonel RNA Modifikasyonu ve İlaç Direncindeki Rolü” başlıklı bir konuşma yaparak Doç. Dr. Ali Osmay Güre’nin çalışmalarının bir bölümünü paylaştı.

Etkinliğin sonunda tüm konuşmacı hocalarımıza Teşekkür Belgesi takdim edildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ender Büyükgüzel, bu seminerin gerçekleşmesinde görev alan öğretim üyelerine, öğrencilere ve verdikleri desteklerden dolayı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya ve teşekkür etti.

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2018