MoleBiyoGen Topluluğu Tahir Karauğuz Konferans Salonunda Geniş Katılımlı Bir Seminer Düzenledi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün MoleBiyoGen öğrenci topluluğu 20 Nisan 2018 tarihinde bilimsel bir seminer etkinliği düzenledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İshak Özel Tekin, “Kanser Hücresinin Yaşam Felsefesi Işığında Tümör İmmünolojisi” başlıklı konuşmasıyla tümör hücrelerinin bağışıklık sistemi mekanizmalarını kullanarak kendine nasıl avantaj sağladığını anlattı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Ebrahim Valipour, birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılan Botulinum toksininin rekombinant DNA teknolojisi yöntemleriyle nasıl üretildiğini anlatarak, bu toksinin ekonomik olarak önemini vurguladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Seda Tığlı Aydın, “Biyomalzemeler ve Doku Mühendisliği” başlıklı konuşmasında doku mühendisliği uygulamalarında kullanılan güncel teknikler ve biyomalzeme üretiminin ekonomiye katkılarını anlattı.

Son olarak, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Cem Özkan, tarım zararlılarıyla mücadelede çevreci ve yenilenebilir yöntemler geliştiren girişimci öğrencilerinin kurduğu şirketler hakkında bilgiler vererek, konuşmasının sonunda dinleyicilerin katıldığı, ekip çalışması ve iletişiminin önemini anlamamızı sağlayan bir oyun düzenledi.

Konuşmalarının sonunda tüm konuşmacı hocalarımıza Teşekkür Belgesi ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi. Seminerin sonunda, organizasyon komitesi, etkinliğin düzenlenmesinde görev alan tüm öğretim üyelerine, öğrencilere ve verdikleri desteklerden dolayı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen’e ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şükranlarını sundu.

Yayınlanma Tarihi : 09.05.2018