Kdz. Ereğli MYO Mozaik Atölyesi Öğrencileri İstanbul’a Gezi Düzenledi

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu öğrencileri 2017 Bahar Dönemi içerisinde düzenlenen mozaik atölyesinin ardından İstanbul’a sanat gezisi düzenledi.

Öğrencilerin İstanbul’daki gezisinin ilk durağı Mozaik Atölyesi eğitmeni Meyçem Ezengin'in atölyesi oldu. Atölyede mozaik çalışmalarını yakından inceleyen öğrenciler, İstanbul Edirnekapı’daki Bizans döneminde kilise olarak kullanılmış tarihi yapı Kariye Müzesi’ni gezdi. Müzenin ardından Hünkar Kasrı gezildi.

Öğrencilerin sanat gezilerindeki bir diğer durakları ise klasik ve modern çalışmaların yansıtıldığı Sanatla Barış isimli Çini Sergisi oldu. Sergiden sonra öğrenciler İstanbul'daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş Ayasofya Müzesi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Babüssaade ağalarından Cafer Ağa tarından Mimar Sinan'a yaptırılan Caferağa Medresesi, Sultanahmet Camii Külliyesinde Arasta Pazarı içerisinde yer alan Bizans Saray Mozaikleri Müzesi, Türk ve İslam sanatı eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi gezildi.

Öğrencilerin tarihle bütünleşen sanat gezilerinin son durağı ise Bahariye Mevlevihanesi Sanat Galerisinde yer alan geleneksel sanatlarda duayen sanatçıların bir araya gelerek oluşturduğu "Yaşayan Mirasımız Mukaddes Emanetler Işığında' sergisi oldu.

Yayınlanma Tarihi : 01.06.2017