Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programından Üsküdar Belediyesi’nde “BULUŞMA” adlı Özgün Baskı Sergisi

Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Bircan Topçu Yurdigül ve Özgün Baskı Atölye Öğrencilerinin 16 Nisan 2018 tarihinde Üsküdar Belediyesi’nde “BULUŞMA (Çocuklar Hanzala ile Buluştu)” adlı Özgün Baskı Sergisi açıldı.

Sergi açılışı Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Kültür Müdürü Saadet GÜL, Mozaik Sanatçısı Meyçem Ezengin, Grafik Tasarım Öğrencileri ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta kurdele kesimi yerine çocuk aksesuarlarının yer aldığı bir dikenli tel kesimi gerçekleştirildi. “Çocuklar artık dikenli tellere takılmasın, yaşasın” mesajı verildi.

Sergiyi ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen sergi hakkında Öğr. Gör. Bircan Topçu Yurdigül’den bilgi aldı. Anlamlı bir konu olduğunu vurgulayan Sayın Başkan Hilmi Türkmen sergi sahiplerini kutladı.

Kapanışta Öğr. Gör. Bircan Topçu Yurdigül’ün yapmış olduğu gravür baskı çalışması Sayın Başkan Hilmi Türkmen’e takdim edildi.

Sergideki 40 eserin kompozisyonu Filistinli Karikatürist Naci el Ali’nin Hanzala figürü ile günümüz çocuklarının aynı karede yer almasıyla oluşturuldu. Çocuk ölümlerinden istismarlarına kadar olumsuz bütün şartların görselleri Hanzala figürü ile bir bütün oluşturarak birçok mesajı içinde barındıran çalışmaların yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Yayınlanma Tarihi : 24.04.2018