Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden Rektör Ziyareti

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve Dernek üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ yı ziyaret etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Çufalı, “Türkiye’de ne oluyorsa üniversiteye de o yansıyor. Yüksekokullardaki öğrenci sayımız ile uluslararası öğrenci sayımız her geçen yıl artıyor. Şehri bilimsel alanda nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Zonguldak’ta üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek, teknoloji yoğun sanayi kuruluşlarının yenilerinin kurulmasını sağlayarak, kentteki sanayi çeşitliliğini artırmak ve bölge ekonomisini canlandırmak amacıyla kurduğumuz Teknoparkımıza, üç firma başvurdu ve bunlar kabul edildi. Sanayi ve teknolojide gelişim ve ilerlemeyi sağlamak için yeni fikirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu düşünceyle, bu yılı “İnovasyon Yılı” ilan ettik ve bu konuda çeşitli konferanslar düzenliyoruz.  Basın ilkeleri ve etik kurallara saygılı, toplum yararını kendi çıkarları üstünde tutan basın mensupları yetiştirmek amacıyla, iletişim fakültemize önümüzdeki yıl öğrenci almak için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yerel basınımıza da bu yönde destek vermeyi amaçlıyoruz.  Hastanemizde, birçok üniversite hastanesinde bulunmayan üç bölüm açıldı. Şehrimize ve bölgemize üst düzey sağlık hizmeti veren hastanemizin kapasitesi her geçen gün arttırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi : 06.11.2018