Kansere Değil Hayata Şans Verin...

01-07 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından meme kanserinde erken tanı konusunda halkın bilgilendirilmesi ve farkındalığın artması için 1 Nisan 2018 tarihinde Esas 67 Burda AVM'de vatandaşlara bilgiler verildi.

Memenin doktor tarafından kontrol edilmesi, Mamografi, Biyopsi, Meme Kanseri Tedavi Yöntemleri, Cerrahi Tedavi, Meme Kanseri Gelişme Riski, Meme Kanseriyle Doğru Olarak Bilinen Yanlışlar ve Erkeklerde Meme Kanseri Riski konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik hakkında konuşan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak “Kanser dünya genelinde en önemli ölüm sebeplerinin başında yer almaktadır. Ülkemizde yılda 163.500 yeni kanser vakası teşhis edilmektedir. Ülkemizde her 5 ölümden biri kanser nedeniyle olmaktadır. Kanserlerin %30-%50’sinin önlenebilmesi mümkündür. Erkeklerde en sık görülen kanser türleri; akciğer, karaciğer, mide, kalın bağırsak ve prostat kanseridir. Kadınlarda ise meme, akciğer, kalın bağırsak, rahim ağzı ve mide kanseridir. Kadınlarda en sık görülen meme kanseri her 4 kadın kanserinden biridir. Kansere bağlı ölümlerin önlenmesi erken tanı ile mümkündür. Bizde bu yüzden halkı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için Üniversitemiz öğretim üyeleri ve çalışanlarınca kurulmuş olan Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği üyeleri ile birlikte bu standı kurduk.”dedi.

Yayınlanma Tarihi : 05.04.2018