İstiklal Marşımızın Kabulünün Yıl Dönümünde “Milletin Sesi Mehmet Akif” Konferansı Verildi

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yılında, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Muhittin Turan tarafından 12 Mart Salı günü “Milletin Sesi Mehmet Akif” başlıklı bir konferans verildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Haktan Özaçmak, Prof. Dr. Seyfullah Kara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında, Mehmet Akif’i ve düşünsel alt yapısını, büyük eseri ‘Safahat’ üzerinden anlatan Turan, Safahat’ta insan ve millet olmanın şifrelerinin mevcut olduğunu belirterek yazarın, bu eserle toplumda karşılaştığı arızalara bir reçete sunduğunu söyledi.

İzleyenlerin büyük ilgiyle takip ettiği ve Akif’in bestelenmiş şiirlerinden de örneklerin verildiği konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara tarafından Dr. Öğr. Üyesi Muhittin Turan’a teşekkür belgesi verildi.

Yayınlanma Tarihi : 12.03.2019