İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve ZSMMO işbirliği ile Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi (YFRÇ) Taslağı, TMS-TRFS ve Türkiye Denetim Standartları’nda Güncel Gelişmeler paneli Düzenlendi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ZSMMMO) işbirliği ile meslek mensuplarını ve ilgili tarafları bilgilendirmeye ve tartışmaya yönelik olarak Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi (YFRÇ) Taslağı, TMS-TRFS ve Türkiye Denetim Standartları’nda Güncel Gelişmeler paneli düzenlendi. Panelde açılış konuşmalarını yapan  İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Yasemin Köse yaptığı konuşmada panelin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı BEÜ rektörümüz Prof.Dr.Mahmut Özer’e ve ZSMMMO yönetimine teşekkürlerini sundu.

ZSMMMO Başkan Yardımcısı Tayfun Biçer’de konuşmasında meslek odasına ilişkin bilgiler vererek panelin meslek mensuplarına ve katılımcılara faydalı olmasını diledi. Panelin moderatörlüğünü yapan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Nalan Akdoğan konuşmasında YFRÇ hakkında bilgi vererek, YFRÇ’ye neden bir ihtiyaç duyulduğu ve bu konuda yaşanan son gelişmelere değindi. Daha sonra söz alan İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Yasemin Köse,  TMS-2 Stoklar ve TMS-16 Maddi Duran Varlıklar Standardı ile YFRÇ arasındaki farklılıkları anlattı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serap Yanık Hasılat Standardı’ndaki gelişmeleri ele aldı. Başkent Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Deniz Umut Erhan ise bağımsız denetim ile ilgili güncel gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.  Son sözü alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Hasan Kahveci ise meslek ve meslek mensuplarının genel durumu ve karşılaşılan sorunlara değinerek YFRÇ hakkındaki görüşlerini anlattı. Meslek mensuplarının, akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen Panel sonunda İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Yasemin Köse konuşmacılara üniversitemizin plaketini ve hediyelerini takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca ZSMMMO Başkan Yardımcısı Tayfun Biçer de meslek odası adına konuşmacılara birtakım hediyeler sundu.

Yayınlanma Tarihi : 10.04.2017