III. Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Merkezi’nin desteği ve İlahiyat ve Eğitim Fakültelerimizden akademisyenlerin ortak çalışmaları ile düzenlenen III. Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi, 5-6 Nisan 2018 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleşti. Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin değerlerin öğretimi konusunda işbirliğine ilişkin önemli bir akademik etkinlik olma özelliğini taşıyan kongrenin ilki Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile İlki 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde; ikincisi ise 2015 yılında Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenmişti.

Kongrenin açılışına Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, senato üyeleri, akademik personel ve öğrenciler katıldılar. Kongrede Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra 41 farklı üniversiteden toplam 125 araştırmacı, 94 farklı tebliğ sundular. Kongre kapsamında düzenlenen açılış konferansının ardından biri öğrenci oturumu, biri İngilizce oturumu olmak üzere toplam 28 eş zamanlı oturum ve bir kapanış oturumu olmak üzere toplam 30 oturum gerçekleştirildi.

Eğitim ve ilahiyat alanlarında Üniversitemiz ev sahipliğinde 2013 yılında gerçekleştirilen Akademide Felsefe Hikmet ve Din Kongresinin ardından düzenlenen ikinci kongre olma özelliğini taşıyan III. Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi, yerli ve yabancı pek çok akademisyene değerler eğitimi alanında akademik bilgi paylaşımı yapma fırsatı sundu.

Yayınlanma Tarihi : 09.04.2018