İbrahim Tığ BEÜ’de “Zonguldak’ın Değerlerini” Anlattı

Gazeteci, şair ve yazar İbrahim Tığ, Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi kapsamında Üniversitemiz Tahir Karauğuz Konferans Salonunda “Zonguldak’ın Edebi ve Kültürel Değerleri” konusunda keyifli bir konferans verdi. “Zonguldak’ın Değeri Zonguldak’ın Değerlerini Anlatıyor” başlıklı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında konuşmasına Orhan Veli Kanık’ın meşhur “Yüz Karası Değil, Kömür Karası” şiiriyle başlayan İbrahim Tığ, Zonguldaklı şair ve yazarlar yanında, tahsil hayatları veya görevleri sebebiyle Zonguldak’ta yaşamış olan ünlü şair ve yazarlar hakkında ilginç bilgiler verdi. Aynı zamanda Zonguldak türkülerini derleyip kitap olarak da yayınlayan İbrahim Tığ, konferansta en son derlemesi olan mükellefiyetle ilgili bir türküyü de ilk defa katılımcılarla paylaştı. İbrahim Tığ’ın kendine ait şiirler ve derlediği türkülerden örneklerle süslenen konferans, katılımcılara Zonguldak’a ait yiyeceklerin ikramıyla sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2018