
Enerji Çalıştayı, Sondaj Kulesi ve Uygulama Laboratuvarları’nın açılışı Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADNSU) işbirliği ile Enerji Çalıştayı’nın açılışı yapıldı. Çaycuma Açık Deniz Teknolojileri Merkezinde gerçekleştirilen törende TPAO tarafından Çaycuma Kampüsünde açılan Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” ve “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” programları için eğitim amaçlı kurulan Sondaj Kulesi ve 9 Uygulama Laboratuvarları’nın açılışı da yapıldı.
Enerji Çalıştayı, Sondaj Kulesi ve Uygulama Laboratuvarlarının açılış törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, il protokolü, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Üniversitemiz senatörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tören, protokol konuşmaları, uygulama laboratuvarları ve sondaj kulesinin kurdele kesilerek açılışının yapılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


