Diş Hekimliği Öğrencilerimize Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencilerine Dünya Diş Hekimleri Günü vesilesiyle 22 Kasım’da  Sezai Karakoç Kültür Merkezinde beyaz önlük giyme töreni yapıldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Prof. Dr. Seyfullah Kara, Genel Sekreterimiz Hayri Bulazar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu, Tıp Fakültesi Dekanı Murat Can, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akyüz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can, Turizm Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Pekkaya, Zonguldak Diş Hekimleri Odası Başkanı Volkan Çayırlı üniversitemiz akademisyen ile idari personelleri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayarak Zonguldak Diş Hekimleri Odası Başkanı Volkan Çayırlı’nın konuşması ile devam etti. Başkan Çayırlı; diş hekimi adaylarının beyaz önlük giyme töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “TÜİK  verilerine göre 2023 yılında her 1500 kişiye bir diş hekimi düşeceği öngörülmektedir. Eğitim alırken sınıf geçmeyi değil mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmeyi hedefleyin. Mesleğiniz itibarını korumak için çabalayın. Diğer yandan entelektüel  birikim için çok yönlü aktiviteler yapmanızda fayda vardır. Hepinize başarılı, sağlıklı bir meslek hayatı ve eğitim hayatı dilerim.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu konuşmasında şunlara yer verdi; “Üniversitemiz diş hekimliği 4. sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreninin 22 Kasım'da yapılmasının çeşitli nedenleri vardır. Bu özel gün sadece "Dünya Diş Hekimleri Günü" değildir; aynı zamanda Ülkemizde ilk diş hekimliği fakültesinin de açılış tarihidir. Ayrıca içinde bulunduğumuz hafta ağız  ve diş sağlığı haftasıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çağdaş eğitim araçları ile donanmış derslikleri, klinik öncesi uygulama laboratuvarları simülasyon eğitimlerinin verilmesi için hazırlanan fanton laboratuvarları ve modern klinikleri ile öğrencilerimize nitelikli bir eğitim veriyoruz. Eğitim sürecinde bizlere tüm olanakları sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şahsım ve fakültem adına şükranlarımı sunarım.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
“Beyaz Dişler Güzel Gülüşler”

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı beyaz önlük töreninde yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Pandemi sebebiyle velilerimizi bu anlamlı törene davet edemedik. Pandemi şartlarında yaptığımız son tören olmasını dileyerek, bundan sonraki törenlerde ailelerinde katıldığı törenler olmasını diliyorum. Diş Hekimliği Fakültesi lisans, uzmanlık ve doktora eğitimlerinin yanı sıra hem Zonguldak'taki hastaların hem de çevre illerdeki hastaların toplum ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için sağlık hizmeti vermektedir. Bu bağlamda; kendinizi meslekte çok iyi geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Hepinize “Beyaz dişler güzel gülüşler” diyor ve başarılı, sağlıklı eğitim öğretim ve meslek hayatı diliyorum.” dedi.

Yüksek onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimiz; Havanur Avşar, Sıla Başak Akçal, Semanur Atak ve Emin Ateş belgelerini Prof. Dr. Mustafa Çufalı’dan aldı. Tören diş hekimi öğrencilerimizin yemin etmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Diş Hekimi adaylarımıza sağlıklı, başarılı bir eğitim ve meslek hayatı diliyoruz.

Yayınlanma Tarihi :